75 Bundels

Imprint Uitgeverij Heimdall publiceerde tussen najaar 2013 en voorjaar 2019 maar liefst 75 dichtbundels. Dit is inclusief de bloemlezingen van Heimdall Thema.

Uitgeverij Heimdall publiceert op een laagdrempelige manier hedendaagse poëzie. De imprint is de motor achter evenementen als de Dichter bij jou-toerde Poëzieboot en de Heimdall Poëziebus.

Uitgeverij Heimdall geeft behalve bundels van afzonderlijke auteurs, jaarlijks ook meerdere bloemlezingen uit rondom een thema. Te denken valt aan Valentijnsdag, Allerheiligen en vrijheid.

Poëzie wordt door ons gepromoot met de Dichter bij jou-toer, dat dichters en andere kunstenaars een podium verschaft. Ook zijn we de initiatiefnemer van onder meer de Goudse en de Bossche Poëzieboot en de Heimdall Poëziebus.

Het Fonds
In de Noorse mythologie wordt Heimdall de wachter der goden genoemd. Hij is in staat zowel ’s nachts als overdag honderd mijl ver te zien. Heimdall is in onze ogen de bewaker van de kwalitatieve hedendaagse poëzie.

Heimdall zorgt ook voor passende begeleiding van nieuw talent. Dat gebeurt door de dichters te laten samenwerken, door workshops, discussies en poëtische ontdekkingstochten te organiseren. Dichters worden actief betrokken bij optredens in het land. Het zorgt niet alleen voor podiumervaring, maar ook naamsbekendheid.