Uitgever

Hub Dohmen

Met oog voor detail, gevoel voor taal en veel liefde voor het vak heb ik de afgelopen jaren vele tientallen dichtbundels mogen maken. De ene keer verrassende, vernieuwende poëzie, de andere keer spraakmakend van design. Mijn filosofie: uitgeven is een kunst. 

Nog steeds loop ik vol verwondering door de dichterswereld in Nederland en Vlaanderen. Het is een omgeving vol bijzondere, creatieve mensen. En van mensen met een boodschap. Ik wil ze helpen hun boodschap over te brengen aan een publiek.

De poëzie groeit langzaam, haast tegen de verdrukking in. De oplages stijgen beetje bij beetje, gedichten worden populairder. Maar eerlijk is eerlijk: het blijft een nichemarkt.

Ik zie het als mijn persoonlijke opdracht poëzie – in al haar verschijningsvormen – te promoten. Vandaar dat elke nieuwe uitgave van Uitgeverij Hub Dohmen gepaard gaat met een poëziefestival. We houden ook losse festivals onder het motto Dichter bij jou. En enkele malen per jaar combineren we op de Poëzieboot mooie gedichten, fijne muziek en goede gesprekken met fraaie vergezichten.

We hebben de afgelopen jaren meerdere uitgaveconcepten ontwikkeld: Uitgeverij Hub Dohmen (v/h Heimdall, premium poëzie), Heimdall Thema (bundels naar aanleiding van bijvoorbeeld Valentijnsdag, Halloween en Europa), de Poëziekast (eigen beheer met extra service) en Eigen beheer (drukken en distributie). Lees hier meer over onze formules.

Foto: Marjon van der Vegt

Neem contact met me op